Elevtelefonens rådgivere afsluttede før sommerferien deres 9. eller 10. klasse. Derfor kender de alt til, hvordan det er at gå i skole, og at man nogle gange kan have brug for at snakke med én, som ikke er voksen. Vores rådgivere er frivillige, og har desuden været aktive i Danske Skoleelever igennem mange år.

Foruden deres skolebaggrund har hver enkel rådgiver gennemgået en uddannelse og træning, som gør dem kompetente til at kunne give den allerbedste rådgivning, vejledning og hjælp, når der er tale om elev- til elevrådgivning.

Med deres unge alder, personlige erfaringer og baggrunde kender de derfor til det at være skoleelev og ung samt de problemstillinger, der kan opstå i skolens hverdag. Man kan sige, at rådgiverne forstår dig på en helt speciel måde fordi de også selv er unge.

Hos Danske Skoleelever har de unge rådgivere opnået færdigheder og erfaringer med elev-til elevvejledning og rådgivning. De har selv uddannet elevråd og fælleselevråd indenfor skolepolitik, undervisningsmiljø, mobbepolitik og andre politiske og retoriske emner på skoleområdet.