Hvordan er man en god klassekammerat, og hvad kan man forvente af sine klassekammerater? Hos Elevtelefonen har vi masser af erfaring med klassekammerater, og kan rådgive dig og din klasse med jeres udfordringer.

Baggrund

I løbet af vores skolegang går vi typisk mange år i klasse med de samme mennesker. Det kræver at man kan være gode klassekammerater, både socialt og fagligt, så man sikrer en god trivsel i klassen. Det er vigtigt at eleverne i klassen, sammen gør det til en rar ting at komme i skole og lære noget. Men I kommer stensikkert til at møde nogle udfordringer gennem 10 års skolegang – hvilket er helt naturligt. Trivslen i klassen er dog utrolig vigtig, og derfor er det vigtigt at få nogle redskaber til at hjælpe når det brænder på.

Viden på området

Det er bevist at klasser, der har en høj trivsel også klarer sig markant bedre fagligt. Det er en rigtig vigtig ting at have i mente, når vi fokuserer på at løfte klasser fagligt. Desuden så kender vi fordelene ved at indgå i sociale og faglige fællesskaber, der er med til at danne eleverne som mere hele mennesker, og give dem et godt afsæt for deres videre virke i livet.

Hvordan rådgiver vi

Når du ringer ind til Elevtelefonen, er det en af vores mange frivillige rådgivere der tager telefonen. Vores rådgivning er anonym, hvilket betyder at du ikke behøver at fortælle hvad du hedder.

Elevtelefonen er en rådgivningslinje, hvilket betyder at vi ikke kan give dig en løsning på dit problem, men at vi meget gerne vil hjælpe dig med at finde en.

Vi rådgiver efter en model, der lægger vægt på anerkendelse. For os er det vigtigt at vi i rådgivningen anerkender at problemet er der, men at der også findes en løsning. På den måde bevæger vi os fremad i stedet for at blive ved problemet.

Vores rådgivere er alle lige gået ud af grundskolen, og er derfor fulde af inspiration fra deres egen skolegang.

3 tips til god trivsel i klassen

  1. Lav nogle fælles regler – Det er altid godt at have nogle regler for hvordan I forventer, at I skal behandle hinanden.
  2. Involvér jeres kontaktperson – God trivsel er altid nemmere, hvis man kan få hjælp af en voksen. De er sikkert fyldt med gode ideer, til hvordan jeres klasse kan få det bedre med hinanden.
  3. Lav noget sammen – Man bliver altid rystet godt sammen af sociale arrangementer. Måske I kan få forældrerådet med på at holde et arrangement?